Trendy aangepaste badkamer mag ook mooi zijn

Een prachtige trendy badkamer vinden met meer of minder aanpassingen is geen uitdaging meer en dat is al een mooie stap in de goede richting. Er zijn al voldoende mooie voorbeelden van te vinden. De badkamerspecialist gaat verder dan het bedienen van de valide klanten. De aangepaste badkamer heeft ook door de vergrijzing in ons land een grote markt geopend. Elke wens die de klant heeft is in principe uitvoerbaar.

Moderne Badkamer met houten vloer en met een groot bad

Mag de badkamer ook gewoon mooi zijn

Met kleuren en mooie badkamer meubels, los van de functionaliteit. Antislip vloertegels met vloerverwarming. Een mooie badkamervloer met antislip tegels kan ook veilig zijn anti slip samen met de revolutie in ultradunne elektrische vloerverwarming met een hoge r waarde ook snel comfortabel te maken. Met een eenvoudige schakelaar kunt u de temperatuur regelen en daarmee ook het sneller opdrogen van de vloer. Ook de huishoudelijke hulp zal dit voordeel zien. Het uitvoeren van de vloer met een antisliptegel is altijd een goede aanrader.​

Hoe kan u ook veilig douchen?

Veilig douchen en de vraag naar de senioren-badkamer groeit elke dag. Het is natuurlijk niet alleen de ouderdom die ons laat nadenken over dit onderwerp. Ook de gehandicapten hebben recht op een mooie en toegankelijke badkamer. Het onderwerp wordt vaak eenvoudig weergegeven met de opmerking dat je met een vlakke vloer en douchebak al een heel eind bent. Ook de Molenaars laten in hun reclame-uiting niet duidelijk dat aangepaste badkamers maatwerk is. Elke handicap zijn passing moet op de persoon worden gemaakt omdat elke handicap of gedeeltelijke handicap anders is. Het realiseren van een badkamer binnen 1 dag is vaak praktisch niet uitvoerbaar als er specifiek onze eigen wensen zijn.

Grijppaal als ondersteuning in badkamer

Er zijn vele handicaps, de grijppaal is een mooi voorbeeld deze met een met beweegbare handgreep uitgeruste hulpmiddel klikt iedere 45 graden vast. De paal is zo uitgerust dat het handgreep op vier verschillende hoogtes vast te pakken is. De grijppaal kan in vrijwel elke badkamer geïnstalleerd worden. Door de rubberen bescherming aan boven- en onderkant staat de paal stevig en is daarnaast traploos in hoogte verstelbaar.

Mag een gehandicapte badkamer ook oogstrelend zijn? Een veilige badkamer met en lage instap en denk hierbij aan het laten plaatsen van vlakke douchebakken is niet nieuw. De vraag die we ons zouden moeten stellen is, wat voegt een nieuwe aangepaste badkamer toe aan de kwaliteit van leven?

Ondersteuning bij de kosten

De wet maatschappelijke ondersteuning wmo 2015 heeft als doel alle burgers te helpen zelfstandig te kunnen wonen en normaal deel te nemen aan de maatschappij. Heeft u hulp nodig dan kunt u de gemeenten vragen extra steun te verlenen bij de uitvoering. Zoals de voorzieningen als een sta op toilet

Fiscale aftrekpost badkamer

Alle aanpassingen die u nodig heeft in uw badkamer voor mensen met een handicap of om u te helpen zelfstandig te blijven wonen kunnen als fiscale aftrekposten worden opgevoerd. U kunt deze kosten als aftrekpost voor de inkomstenbelasting opgeven. Sommige gemeente hebben hier ook informatie over.

Algemene voorziening aftrekpost

De aftrekpost heeft alleen een grondslag indien de badkamer aanpassingen zijn uitgevoerd op medisch voorschrift. Deze kunnen niet nog eens worden afgetrokken in de kosten van persoonsgebonden budget pgb. Daarbij mag u deze kosten niet twee maal opvoeren, u mag uitsluitend de kosten als aftrekpost opgeven als u geen WMO-vergoeding voor deze aanpassingen heeft ontvangen. Uw belastingadviseur kan u hierover uitstekend informeren.

Wat zijn de kosten van een aangepaste badkamer?

Een mooie aangepaste badkamer hoeft niet duur te zijn, ook met de ondersteunende financiële regels en de ondersteuning door gemeenten is een mooie badkamer met een kleine of grote eigen bijdrage goed mogelijk. Laat u vooral leiden door uw wensen en niet alleen door de aanpassingen, wetten en regels. Dan heeft u ook nog een stuk beleving en daar heeft iedereen recht op.

vrijblijvend badkamer advies

Als u vragen of advies nodig  heeft over uw badkamer, kunt u ons gewoon bellen. We staan u graag te woord en komen desgewenst bij u thuis als dat u beter schikt. Advies over badkamers is ons vak aanpassingen en  installatie gebeurd altijd in goed overleg.

Mochten we niet bereikbaar zijn dan kunt u ons een u naam en tel nummer opgeven in het hier naast geplaatste verkorte formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.